duminică, 20 ianuarie 2013

APA

Raspunsul castigor la intrebarea :" Care este cel mai important aliment din viata unui sportiv ? (as include eu, din viata fiecarui om) este APA.



Corpul omenesc este alcatuit din apa in proportie de 70 %, iar creierul depaseste procentul de 75%.

Mainile, picioarele, ochii se mai odihnesc, creierul functioneaza insa 24 de ore din 24 dinainte de a ne naste si pana parasim acest pamant. Chiar si inima mai poate fi inlocuita sau resuscitata, dar nu si creierul. Dat fiind faptul ca mai presus de orice lucru si orice valoare materiala pe care o avem, este CREIERUL nostru, una din cele mai puternice si performante masinarie pe care o avem la dispozitie, gratuit, insa nu stim cum sa o folosim la potentialul ei.

Depinzand atat de mult de el, mentinerea creierului intr-o stare de sanatate cat mai buna este deci esentiala. Si cum tesutul creierului contine apa in proportie de 75%, hidratarea corespunzatoare e obligatorie.

Iata de ce este atat de important sa alocam o atentie ceva mai sporita asupra cantitatii de apa pe care o bem de obicei intr-o zi. Specialistii ne sfatuiesc sa consumam aproximativ 2 litri de apa pe zi. E important sa nu facem confuzie intre apa si orice alt lichid. 2 litri de apa nu e totuna cu 2 litri de suc.Pana la urma, in categoria lichidelor putem include si anumite bauturi mai putin potrivite pentru sanatatea ta, precum bauturile carbogazoase, alcoolul, cafeaua sau sucurile de fructe indulcite cu zahar din belsug.

Pe langa asta , cel mai bine stinge setea dupa o masa, un pahar de apa. Desi, dupa o masa copioasa si eu ma gandesc de multe ori la o cola , insa imi dau seama ca dupa ce beau o cola, inca imi e sete. Iar de la o vreme cand mananc si mi se ofera un pahar cu suc, spun ca prefer unul cu apa.

Sfatul meu : este sa iti incepi fiecare zi cu un pahar de apa. Nici nu iti dati seama cat de mult te ajuta si cat de repede iti activeaza organismul. Un pahar de apa dimineata este buttonul "ON" al organismului tau.         Iti stimuleaza toate organele interne.

- Iti mentii sanatatea sistemului cardiovascular. Sa nu uitam ca apa se gaseste in proportie de 85% in sange.
- Esti mai energic. Atunci cand tie sete, deja esti deshidratat, iar deshidratarea conduce la oboseala fara vreun motiv anume.
- Un pahar de apa inainte de masa iti stimuleaza digestia.

Totul functioneaza impreuna. Iar apa e combustibilul. Ca sa iti functioneze bine creierul, trebuie sa fie oxigenat de catre sange, care contine 85 % apa. Cand faci sport , contractia muschilor se realizeaza prin schimburi de electroliti , aceste schimburi au nevoie de APA pentru a se produce.

In final, un lucru pe care sunt sigur ca multi dintre voi nu il stiti, este ca...APA are memorie !
Suna ciudat asa-i ? Poate nu e cea mai buna gluma, dar afla singur ca e adevarat. La final ti-am pus un link spre un documentar despre APA in care vei afla raspuns la multe intrebari despre apa si iti spun SIGUR ca te vei uita diferit la urmatorul pahar de apa pe care il vei bea.

In acest documentar vei afla si povestea celor 3 vase cu orez, cum a functionat memoria apei asupra lor, si vei intelege cum functioneaza asupra corpului tau. Fa-ti timp 1 ora si uita-te la documentar !

Vizionare placuta ! si inca odata iti multumesc ca ma citesti !
Te salut ! si vreau feedback-ul tau intr-un comentariu mai jos sau personal pe mail.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu